Zelfstandig Werkend Kok

Zelfstandig Werkend Kok niveau 3

(Versneld traject)

Doel
Deze versnelde 1 jarige opleiding heeft als doel om de deelnemers op te leiden voor niveau 3 Zelfstandig Werkend Kok. Het betreft de afstudeerrichting Ambachtelijke productie-organisatie (werken in een restaurantkeuken). Dit versnelde traject kan mede door toepassing van meer zelfstudie in één jaar worden afgerond.

Inhoud
• Warme voor- en tussengerechten – Luxe vlees- en visgerechten
• Nagerechten    – Inrichting van de keuken
• Grondstoffen    – Gastronomie
• Regels voor voedingsgebruik  – Hygiëne, ergonomie, veiligheid, milieu
• Kwaliteitszorg    – Kostprijsberekening
• Administratie en automatisering

De opleiding richt zich op ambachtelijk vakmanschap. Iedere lesdag is voornamelijk gevuld met de praktijk in de vorm van de bereiding van een 3 gangenmenu voor gasten. In het lesprogramma zijn bovendien excursies naar belangrijke toeleveranciers opgenomen. De theoretische vakken moeten vooral via zelfstudie worden behandeld. (6 tot 8 uur per week) De praktijk en warenkennis staat tijdens de lessen centraal. We werken volgens de competentie methode met eigen lesmateriaal.

Doelgroep
Volwassenen die werkzaam willen zijn als zelfstandig werkend kok in een ambachtelijke productieomgeving.

Toelatingsvoorwaarden:
Diploma Kok of (primair) Restaurantkok of (primair) Kok in de Instelling of een gelijkwaardig diploma.  U dient een kopie van het diploma mee te sturen met uw aanmeldingsformulier.

Duur
24 lesdagen + introductie
Lesdagen: zie cursusdata
Lestijden: van 14.00 uur tot 21.00 uur

Proeve van bekwaamheid (Examens)
U kunt de keus maken tussen het behalen van een certificaat of diploma. De opleiding leidt op voor niveau 3 zelfstandigwerkend kok (ambachtelijk) via het competentiesysteem.

Deelnemers
Maximaal aantal deelnemers 13

Kosten
Zie cursusdata op internet

Informatie en aanmelding
U kunt zich aanmelden door middel van het geheel invullen van een inschrijfformulier. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.