C.V. Smink

Rob en Anita Smink zijn de eigenaren van de kookstudio ‘Smink Culinair’ in Nieuwleusen. Naast kookcursussen voor particulieren biedt deze kookstudio opleidingen voor verscheidene erkende diploma’s.

Na zijn studie aan de Middelbare Hotelschool in Zwolle heeft Rob zich gespecialiseerd in het koksvak. Hij werkte in het verleden o.a. voor:
– Hotel Carelshaven te Delden                       Chef de partie/sous-chef
– De Weijenborg te Delden                               Chef-kok
– Kaatje bij de Sluis te Blokzijl **                    Sous-chef
– Golden Tulip-restaurant ‘De Broeierd’ te Enschede  Chef-kok
Ook deed hij ervaringen op in het buitenland (o.a. in Luxemburg) en gaf hij leiding aan een eigen restaurant in Oldenzaal.

Opleidingen
Tijdens de uitoefening van zijn vak volgde hij diverse specialisatiecursussen bij de SVH (Stichting Vakopleiding Horeca), zoals Keukenmanagement en Leermeester. Als kroon op het werk nam hij tevens deel aan het Meesterkok-examen.
Sinds acht jaar werkt hij als zelfstandig ondernemer in interim-managementsfuncties in de keuken en daarnaast volgde hij een HBO-studie Consumptieve Technieken, die opleidt tot docent in het horecawezen. Hij is daardoor gediplomeerd docent en volgde, teneinde nog meer kennis te vergaren, tevens een ingenieursopleiding in de levensmiddelentechnologie. Deze studie, die hij nog niet afgerond heeft, verschaft hem veel kennis op het gebied van microbiologie, chemie en kwaliteitsbeheer.

Smink Culinair
Inmiddels heeft Rob samen met zijn vrouw Anita een eigen kookstudio geopend, waar door het Ministerie van Onderwijs erkende koksopleidingen worden geboden. Vanaf het seizoen 2010 worden de competentie opleidingen afgesloten met een diploma van Smink Culinair. Voor diegene die dit allemaal te hoog gegrepen is zijn er ook de certificaat opleidingen.

Kenmerkend voor de unieke opzet van de opleidingen is de nadruk op de praktische kanten van het vak. Dit wordt mogelijk doordat Smink Culinair beschikt over een eigen keuken en een aangrenzend restaurantgedeelte, waar driegangenmenu’s worden gerserveerd aan gasten.
Naast de koksopleidingen worden ook verschillende andere aan de horeca gerelateerde opleidingen aangeboden.

** Kaatje bij de Sluis had, ten tijde dat Rob er werkzaam was, twee Michelin-sterren.